header banner
Default

Araç satışında büyük oyun! Hakim, savcı ve öğretmen mağdurlar!


Table of Contents

    Damla GÜLER / İSTANBUL-- Aralarında hakim, savcı ve öğretmen de olan mağdurlar Sinop Cumhuriyet Başsavcılığı’na ardı ardına suç duyurusunda bulunmaya başladı. Kendi aralarında bir whatsapp grubu da kuran mağdurlar seslerini duyurup paralarını almak istiyor. Milliyet’e konuşan mağdurlardan Ümmühan Ö., istedikleri aracı almak için şirkete 1 milyon 200 bin lira verdiklerini söyleyerek, “İlk zamanlarda iletişime geçtiğimizde yasal sıkıntılar olduğunu, şirketin kimseyi mağdur etmeyeceğini söyleyerek bizi oyaladılar” dedi.

    İlginizi çekebilir

    İkinci el otoda ilan patlaması Nedeni belli oldu

    Araç alacaklar dikkat TÜİK açıkladı: Sert düşüşün nedeni belli oldu

    “YILLARIN EMEĞİ KURUŞ KURUŞ BİRİKTİRDİĞİM PARA”

    Daha sonra şirkete ulaşamadıklarını anlatan Ümmühan Ö., “Ben kanser hastalığını yenmiş biriyim. Üzüntüden yeniden tekrarlayacak diye korkuyorum. Yılların emeği kuruş kuruş biriktirdiğimiz paramızın üzerine bankadan kredi çektik. Altınlarımızı bozdurup akrabalarımızdan borç aldık. Paramızı alıp kaçmalarından korkuyoruz” dedi.

    Araç satışında büyük oyun Mağdurlar arasında hakim, savcı ve öğretmen var

    ARAÇ DA YOK PARA DA YOK

    Bir diğer mağdur olan F.G ise şirkete Nisan ayında 540 bin lira para yatırdığını söyleyerek, “Ben parayı gönderdikten sonra aynı ay içerisinde arabayı teslim edeceklerini söylediler. Araç Nisan ayında teslim edilmedi. Sonrasında da çeşitli bahaneler uydurarak Ağustos ayına kadar oyaladılar. Daha sonra tekrar görüştüğümde ise aracın verilemeyeceğini, paranın da iade edilemeyeceğini söylediler” dedi.

    “ADALET ÖNÜNDE HESAP VERMELERİNİ İSTİYORUZ”

    Mağdurlardan Y.Y ise 635 bin lira verdiğini aracın kendilerine 6 ay sonra verileceğini söylediklerini anlattı. 6 ayın sonunda aracın kendilerine verilmediğini anlatan Y.Y, “Aracı vermediler. Şimdi de battık diyorlar. Benim gibi yüzlerce mağdur var” dedi. D.G ise, sanıldığı gibi bu araçları ucuza almadıklarını aksine piyasa değerinin üzerinde fiyatlar ödediklerini söyleyerek, “Kredi kullanıp araç aldık. Hem ödediğimiz paramız yok hem de araç yok ortada. Hakkımızı geri almak ve bu insanların adalet önünde hesap vermesini istiyoruz” dedi.

    “HERKESİN HAYATI MAHVOLDU”

    İsmini vermek istemediğini söyleyen başka bir mağdur ise şirket yetkililerinin sürekli kendilerini oyaladığını söyleyerek, “Ben 500 bin lira verdim. Bizleri sürekli oyalayıp kaçış fırsatı yaratıyorlar kendilerine. Şirketi boşaltmışlar. Yüzlerce mağdur var. Hakim, savcı, öğretmen, polis, esnaf, emekli.. Herkesin hayatı mahvoldu” dedi.

    “ANNEMİN VE KARDEŞLERİMİN ALTINLARINI BOZDURDUM”

    İsmini vermek istemeyen başka bir mağdur ise Şubat ayında 370 bin lira ödediğini ve otomobilin Mayıs’ta teslim edileceğini söylediklerini anlattı. Şirketin sürekli kendilerini oyaladıklarını anlatan mağdur, “Yüzlerce mağdur var her şeyini satıp bunlara veren var. Ben 200 bin liralık kredi çektim ve halâ ödemesini yapıyorum. Annemin, kardeşlerimin altınlarını bozdurdum” dedi.

    Sources


    Article information

    Author: Elizabeth Porter

    Last Updated: 1698419762

    Views: 1104

    Rating: 4.8 / 5 (78 voted)

    Reviews: 94% of readers found this page helpful

    Author information

    Name: Elizabeth Porter

    Birthday: 2000-06-08

    Address: 747 Thompson Avenue Apt. 828, Jonesmouth, TX 82370

    Phone: +4384753976368903

    Job: Article Writer

    Hobby: Photography, Embroidery, Fencing, Sculpting, Gardening, Motorcycling, Poker

    Introduction: My name is Elizabeth Porter, I am a priceless, Gifted, striking, Adventurous, cherished, transparent, venturesome person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.