header banner
Default

Column: Vijf heerlijke (m)edibles recepten van cannabisguru Soma - CNNBS nl


(advertentie)

(advertentie)

(advertentie)

Cannabisgoeroe en zadenmaker Soma breekt een lans voor cannabis ‘medibles’, zoals hij eetbare medicinale cannabisgerechten noemt. Ze bevatten al het goede van cannabis, stillen pijn als de beste en je wordt er heerlijk ontspannen van. Als kers op de medicinale taart deelt Soma tenslotte vijf van zijn eigen heerlijke biologische medibles recepten: pistache snoep, cappuccino, pina colada, chocolade smoothy en snoepjes met hasj.

Lang geleden, in 1968 om precies te zijn, keek ik een film met daarin de acteur Peter Sellers, getiteld I Love You Alics B. Toklas. Ik kende de acteur van zijn The Pink Panter slapstick comedy’s, welke ik erg leuk vond. Ik had ook gehoord dat hij in deze film een stoner speelde, wat de film voor mij extra interessant maakte. De film ging over het eten van cannabisbrownies.

‘Medibles’

VIDEO: Infused Chocolate Bars #edible #edibles #420 #cbd #cbdedibles #thc #cannabiscommunity #thchannel
Ahleaf

Ik rookte in die tijd ook al wiet maar zelf had ik het heilige kruid nog nooit gegeten. Ik zag in de film dat het eten van cannabis je leven een stuk comfortabeler kan maken, en dat het helpt om meer plezier te hebben en te lachen. Het duurde dan ook niet lang voor ik zelf de keuken in dook om wat cannabisbrownies te bakken.

We spoelen de tijd door naar het heden. Sinds die film heb ik namelijk altijd cannabis gegeten. Nadat ik (inmiddels alweer 18 jaar geleden) een open-hart-operatie onderging zijn cannabis ‘medibles’ een vast onderdeel van mijn medicatie; of mijn dieet als je het zo zou willen noemen.

Fysiek gezien maken edibles je ontzettend comfortabel en relaxed. Neem fibromyalgie bijvoorbeeld. Wanneer iemand die daar last van heeft cannabisproducten eet, is de pijn weg en komt er rust voor herstel.

Heerlijke biologische cannabis pistache snoep! Klik op de foto om Soma’s videorecept te kijken.

Een innerlijke reis

VIDEO: Lil kid eats edibles 😂😂 part 1!
K.toocrazyyy _

Cannabis edibles zijn ook psychoactief en kunnen je meenemen op een aangename innerlijke reis. Het brengt je gemakkelijk in een staat van rust. Je kunt je ogen eventjes voor de buitenwereld sluiten en diep naar binnen duiken. Dankzij Amerikaanse staten zoals Colorado en Washington kunnen we nu eindelijk zien wat eersteklas medicinale edibles voor zieke mensen kunnen doen. Ze blijken een van de beste manieren te zijn om medicinale cannabis binnen te krijgen.

Op mijn YouTube kanaal staan een aantal video’s met de heerlijkste recepten voor cannabis edibles. Sommige van die gerechten heb ik op cannabis cups bereid en met behoorlijk wat mensen gedeeld. De reacties zijn altijd geweldig!

Wietboter

VIDEO: Tyson 2.0 Mike Bites Edibles. Definitely recommend Magnum turtle by cold fire #420 #edibles
Forman Sosa

Eén manier waarop ik de werkzame stoffen in mijn gerechten verwerk, is door er eerst wietboter van te maken. Hier gebruik ik graag een snelkookpan voor. Ik neem 30 gram of meer medicinale kwaliteit wiet (organisch, onbespoten), 2 liter schoon drinkwater, 6 eetlepels organische kokosolie en 2 pakjes biologische roomboter.

Dit mengsel kook ik dan een uurtje in de snelkookpan waarna ik het een aantal uur laat afkoelen. De kokosolie en de boter drijven naar boven, en stollen op het water. Ik neem dan de vetten met daarin de opgeloste THC er vanaf, en smelt dat op een zacht vuurtje in een andere pan en zeef alle plantenresten eruit.

Het groene water en de gebruikte wiet kunnen op de composthoop. Het met THC geïnfuseerde kokosolie- en botermengsel bewaar ik in een glazen pot in de koelkast. Dit kan ik gebruiken om verschillende gerechten van te maken. Ik maak zoete snacks zoals cakes, snoep en koekjes maar ook hartige gerechten zoals spaghettisaus.

hasj

Soma’s zelfgemaakte hasj is geweldig om mee te koken. Het smelt als boter (in de boter).

Helemaal gek ben ik op edibles die gemaakt zijn met hasj. Zelfgemaakte hasj is het beste omdat je dan precies weet wat je eet. Hoe beter de hasj, hoe beter de gerechten worden. THC is oplosbaar in vet, dus om het goed in je lichaam te krijgen en het effect te voelen, heb je vetten nodig. De vier soorten vet die ik graag gebruik zijn kokosolie, roomboter, cacaoboter en notenolie. Een mix van verschillende soorten vet werkt het beste, ik kan het je aanraden.

Wakker worden met een heerlijke soma-ccino

VIDEO: 5 Easy Ways to Make Edibles at Home
Puff Digital

Ik ga regelmatig naar de sauna en dan eet ik altijd wat wietsnoepjes. En terwijl ik dan zit te zweten wordt ik super ontspannen en vrolijk. Het is de meest relaxte manier van helen die ik me kan bedenken. Probeer gerust een van de recepten uit mijn video’s, hieronder zijn een paar links.

Stel je eens voor hoe de wereld eruit zou kunnen zien als we allemaal cannabisrecepten zouden maken in plaats van oorlog te voeren over de olie- en gasvoorraden van moeder natuur. Keep it green!

Soma

Soma is cannabisberoemdheid, ganja-guru en breeder die in 1967 het cannabislicht zag. Na die eerste kennismaking met de heilige plant hing hij zijn driedelige pak aan de wilgen om zich met de plant bezig te houden. Soma’s zaden zijn klassieke cupwinnaars als NYC Diesel, Lavender en Buddha’s Sister. Op CNNBS schrijft hij met passie over de spirituele benadering van het kweken en wiet als medicijn.

(advertentie)

Sources


Article information

Author: Martha Kelly

Last Updated: 1698954482

Views: 897

Rating: 3.6 / 5 (115 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Martha Kelly

Birthday: 1925-07-06

Address: 1883 Fernandez Lodge Suite 639, Christopherfort, OH 01551

Phone: +4645052260359033

Job: Quantum Physicist

Hobby: Cooking, Kite Flying, Fishing, Baking, Beer Brewing, Crochet, Camping

Introduction: My name is Martha Kelly, I am a vivid, persistent, unreserved, expert, daring, Determined, capable person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.