header banner
Default

Op basis van zijn activiteit verslaat Cardano grote spelers


Cardano-ADA-ontwikkelings-ethereum

Foto: Shutterstock/ Piotr Swat

In de crypto wereld zijn er veel projecten die met elkaar concurreren. Ethereum (ETH) is bijvoorbeeld het eerste smart contract platform en nog altijd de grootste. Toch zijn er over tijd steeds meer projecten bijgekomen zoals Cardano (ADA) en Solana (SOL). Ook andere projecten zoals Polkadot (DOT) en Chainlink (LINK) proberen te innoveren door middel van unieke use cases. Het blockchain analyse bedrijf Santiment deed onlangs onderzoek naar de ontwikkelaars activiteit tussen de concurrerende platformen. 

Bitcoin-mining nu voor iedereen! ⚡⛏️ €500 korting via Crypto Insiders! Advertentie Rollman Mining

Cardano Leidt GitHub Activiteit

VIDEO: Bitcoin TSUNAMI Begins! Institutional Giants STAMPEDE To CARDANO!
Crypto Capital Venture

Een hoge ontwikkelingsactiviteit kan duiden op een actief en toegewijd ontwikkelteam achter een crypto. Op de lange termijn is het waarschijnlijker dat een netwerk hierdoor meer functionaliteiten en innovaties krijgt, een belangrijke graadmeter dus, Activiteit wordt gemeten aan de hand van acties die worden ondernomen op GitHub, een online platform dat het beheer en samenwerking voor codeontwikkeling mogelijk maakt. 

Advertisement

Ethereum Buiten Top 10

VIDEO: Cardano ADA Alert!! Is Cardano Still Worth It in 2023/4?
MoneyZG

Volgens de gegevens van Santiment staat er een project fier aan kop, en dat is Cardano. In de lijst staat het bovenaan met in de afgelopen maand meer dan 500 dagelijkse inzendingen op GitHub. Daarmee haalt het project de eerdere koplopers Polkadot en zijn zuster netwerk, Kusama, in. Ethereum komt opvallend genoeg niet in de top 10 voor. Ter vergelijking, Cardano is met een marktkapitalisatie van bijna $9 miljard 20 keer kleiner dan het Ethereum netwerk. Andere grote projecten, zoals Binance Coin (BNB), Polygon (MATIC) en Solana komen opvallend genoeg ook niet in de top 10 voor.

Top 10 projecten ontwikkel activiteit (Santiment)
🔔 Vandaag: €56 goud gratis Advertentie GoldRepublic

Bitcoin inzetbaar op Cardano

VIDEO: DEATH of Cardano (Time to FINALLY Give Up on ADA)
Ben Armstrong

De ontwikkelactiviteit op Cardano werkt zijn vruchten af, want Bitcoin (BTC) is dankzij de wrapped bitcoin technologie sinds kort inzetbaar op het netwerk. Wrapped bitcoin is een synthetische weergave van BTC, gecreëerd door middel van een smart contract. Dit proces vindt plaats on-chain, wat het volledig transparant maakt. Door deze technologie kunnen gebruikers bitcoin inzetten in onder andere decentralized finance (DeFi) protocollen. Al langere tijd wordt BTC al gewrapt op het Ethereum netwerk. 

Sources


Article information

Author: Shawn Carlson

Last Updated: 1698801961

Views: 683

Rating: 3.6 / 5 (118 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Shawn Carlson

Birthday: 1922-08-22

Address: 918 Goodwin Mission Suite 178, Petersonville, UT 16187

Phone: +3856631189223581

Job: Carpenter

Hobby: Rock Climbing, Billiards, Snowboarding, Writing, Coffee Roasting, Orienteering, Survival Skills

Introduction: My name is Shawn Carlson, I am a venturesome, important, dazzling, audacious, variegated, transparent, esteemed person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.