header banner
Default

Yazar Investing com, dünyanın en büyük Ethereum madencilik havuzunun faaliyetlerini durdurduğunu açıkladı


Table of Contents

    Dünyanın en büyük Ethereum madencilik havuzu, faaliyetlerini durduruyor © Reuters

    Investing.com - Dünyanın en büyük Ethereum madencilik havuzu Ethermine, iş ispatı (PoW) madenciliğini tamamen sonladırmayı planladığını duyurdu.

    Ethermine, güncellemesinin gerçekleşmesinin ardından ETH madenciliğini durdurmayı planlıyor. Ethereum ağı, 15 Eylül tarihinde gerçekleşmesi planlanan güncellemeyle hisse ispatına geçiş yapacak. Son zamanlarda ise akıllardaki soru mevcut Ethereum madencilerinin, bu süreçten sonra ne yapacağıydı.

    Ethermine, bugün 262 terahash ilk en büyük Ethereum madencisi konumunda bulunurken bu şirketi, F2pool yaklaşık 127 terahash ile takip ediyor. Ancak F2pool, (ETC) madenciliğinde baskın iken Ethermine ETC üretiminde ikinci sırada yer alıyor.

    Ethermine yaptığı son açıklamada 15 Eylül tarihinde faaliyetlerini sonlandırmayı planladıklarını söylerken bu tarihten sonra grafik kartlarının (GPU) ya da ASIC’lerin Ether madenciliği kullanımının mümkün olmadığını duyurdu. Şirket, madenci panosuna bir geri sayım sayacı koyarak sayaç sıfırlanana kadar madenciliğe devam edilebileceğini aktardı. 

    Ethereum Classic’in hash oranı artmaya devam ediyor

    Ethermine’ın duyurusu öncesi, ETHW adlı bir iş ispatı sürümünün oluşturulması önerilmişti. Bazı borsaların ETHW'yi listelediği görüldü, ancak henüz çatallanmış bir zincir olarak faaliyet göstermiyor. Bu nedenlen ETHW Blockchain’inin hash gücü hakkında bir sağlıklı bir bilgiye ulaşılamıyor. Son bilgilere göre ise Ethermine’ın önerilen Ethereum PoW (ETHW) forkunu desteklemeyecek.

    Bunun yanında Ethereum Classic (ETC) ağının hash oranı daha da arttı. Son 4 günlük periyotta ETC hash oranında yüzde 40’a yakın bir artış görüldü ve saniyede 38 terahash ile tüm zamanların en yüksek seviyesini yeniledi. 

    , ve gibi diğer Ethereum tabanlı tokenlerde ise bu hafta sonu hash oranında dikkate değer bit yükseliş görülmedi. 

    Ethereum fiyatı, dünkü kısmi toparlanmada 1.600 doların üzerinde kapanış görse de haftaya yeniden 1.600 doların altına sarkarak başladı. Ethereum Classic (ETC), ise geçen haftanın son iş günü yüzde 16’lık düşüş sonrası 32 dolar bandına geriledikten sonra hafta sonu boyunca bu fiyat bandında sabit kaldı. 

    Yazar: Günay Caymaz

    Sources


    Article information

    Author: Kenneth Johnson

    Last Updated: 1699800241

    Views: 659

    Rating: 4.8 / 5 (110 voted)

    Reviews: 98% of readers found this page helpful

    Author information

    Name: Kenneth Johnson

    Birthday: 2023-07-05

    Address: USNS Blackwell, FPO AA 33647

    Phone: +3545842705500231

    Job: IT Support Specialist

    Hobby: Raspberry Pi, Embroidery, Coffee Roasting, Cooking, Sailing, Origami, Graphic Design

    Introduction: My name is Kenneth Johnson, I am a welcoming, unswerving, dazzling, talented, apt, Adventurous, artistic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.