header banner
Default

Met Ledger en PayPal is het een fluitje van een cent om Bitcoin te kopen


Ledger, één van de bekendste producenten van hardware crypto-wallets, heeft gisteren een samenwerking aangekondigd met de enorme online betalingsdienst PayPal. Ledger meldt dat het “blij is een integratie met PayPal te kunnen aankondigen, waardoor gebruikers crypto op een handige, eenvoudige en veilige manier kunnen kopen via de Ledger app.”

Our mission has always been to build ease-of-use and security for critical digital assets.

That’s why we’re integrating @PayPal into Ledger Live.

You can now buy crypto with PayPal and get it into your custody.

Learn more here: https://t.co/XtSTRRg1Xa pic.twitter.com/MAPhD1f3tT

— Ledger (@Ledger) August 16, 2023

Het aankopen van crypto via PayPal in de Ledger Live-app is tot nog toe alleen beschikbaar voor Amerikaanse gebruikers, mits de wet- en regelgeving van de Amerikaanse deelstaten dit toelaat.

📈 Bitcoin mining: Veilig thuis, geen technische kennis nodig! Advertentie Rollman Mining

De integratie van PayPal in Ledger Live maakt het voor Amerikaanse gebruikers vanaf nu mogelijk om direct bitcoin (BTC), ether (ETH), bitcoin cash (BCH) en litecoin (LTC) te kopen in een handomdraai. Het aankoopproces wordt hiermee vereenvoudigd voor zowel experts als voor nieuwkomers in de wereld van crypto.

Via een gekoppelde rekening van PayPal zijn gebruikers tevens in staat om crypto te kopen zonder extra verificatie. De cryptocurrencies worden na het aankopen automatisch doorgestuurd naar de hardware wallet van de gebruiker. Men moet wel eerst een rekening bij PayPal openen en een KYC-verificatieproces ondergaan.

Advertisement

Ledger Live telt 1,5 miljoen actieve gebruikers

VIDEO: How to buy crypto with PayPal through Ledger Live
Ledger

De hardware wallets van Ledger zijn erg populair. Begin dit jaar heeft de CEO van het bedrijf, Pascal Gauthier, via een tweet laten weten dat er destijds al 6 miljoen Ledger Nano hardware wallets zijn verkocht. Tevens heeft Ledger Live, de app die kan worden gekoppeld aan een hardware wallet van Ledger, inmiddels meer dan 1,5 miljoen actieve gebruikers.

“PayPal loopt al meer dan 20 jaar voorop in de digitale betalingsrevolutie en we zijn verheugd om samen te komen in deze volgende periode van innovatie van activa met onze integratie.

We combineren de compromisloze veiligheid van Ledger met PayPal’s leiderschap in veilige betalingstechnologie om een veilig en naadloos platform voor cryptotransacties van gebruikers mogelijk te maken. Ledger is toegewijd aan het vereenvoudigen van de wereld van crypto, en PayPal is toegewijd aan het zo eenvoudig, veilig en betaalbaar mogelijk maken van geldverkeer.”

Aldus Gauthier. De Franse hardware wallet producent kreeg eerder dit jaar nog felle kritiek na de bekendmaking van een update in de Ledger Live software. Een aankondiging van zijn seed phase recovery dienst viel niet in de smaak bij de gebruikers en werd daarom voorlopig uitgesteld door Ledger.

🔔 Vandaag: €56 goud gratis Advertentie GoldRepublic

PayPal’s eigen stablecoin

VIDEO: Hardware Wallet Maker Ledger to Let Users Buy Crypto Through PayPal Account
CoinDesk

PayPal heeft de laatste tijd flink van zich laten horen in de crypto-wereld. Eerder deze maand ging de betalingsprovider de strijd aan met Tether (USDT) door het lanceren van zijn eigen stablecoin: PayPal USD (PYUSD). Betalingsgigant PayPal is de eerste grote financiële instelling met een eigen stablecoin die is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar.

Sources


Article information

Author: William Martinez

Last Updated: 1699429682

Views: 1197

Rating: 3.9 / 5 (110 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: William Martinez

Birthday: 1916-07-16

Address: 1007 Jonathan Keys, West Danielle, NM 65452

Phone: +3648639671041743

Job: Archaeologist

Hobby: Wine Tasting, Dancing, Meditation, Archery, Cycling, Bird Watching, Astronomy

Introduction: My name is William Martinez, I am a Determined, venturesome, talented, daring, Precious, Gifted, expert person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.