header banner
Default

İçinde Islak Burger de Var: Ölmeden Önce Mutlaka Denemeniz Gereken On Dört Hamburger


Haberler

İçinde Islak Burger de Var: Ölmeden Önce Mutlaka Denemeniz Gereken 12 Hamburger

Beyza

Şöyle dolu dolu bir hamburger gördüğünüz de sizin de iştahınız açılıyor değil mi? O zaman bu içerik sizi çok acıktıracak. Son zamanlarda birçok çeşidi ile karşılaştığımız hamburgerler, çocuktan yaşlıya birçok kişinin en sevdiği yemeklerden bir tanesi. Ama bir de ölmeden önce mutlaka denemeniz gereken hamburgerler var. Hatta bu listede bizim ıslak burgerimizde yer alıyor. Hadi gelin beraber bakalım!

1. Luger-Burger

VIDEO: $7,500,000 Islak Burger in Istanbul, Turkey 🇹🇷
Dale Philip

1. Luger-Burger

Peter Luger'de bulabileceğiniz bu hamburger kalın bir dana köftesi ile karşınıza çıkıyor. Kişinin isteğine göre ise köftenin üzerine peynir ya da pastırma eklenebiliyor. Her lokmada etten sular akan bu hamburger mutlaka denenmesi gereken hamburgerler arasında yer alıyor.

2. Islak burger

VIDEO: En iyi ıslak hamburger tarifi 😍🍔
Ümran Demir

2. Islak burger

Türkiye'nin en meşhur burgerlerinden biri olan ıslak hamburger de ölmeden önce mutlaka yenmesi gerekenler listesinde yer alıyor! Islak burger karşınıza sarımsaklı ve baharatlı köftesi ve keskin domates sosu ile çıkıyor. Her ısırıkta köfte ve sosun tadına varabileceğiniz bu burgere mutlaka bir şans verilmeli.

3. Ramly burger

VIDEO: Istanbul Wet Burgers: Kizilkayalar
Eat Your World

3. Ramly burger

Malezya'nın meşhur burgerinde köfte yerleştirilmeden önce bir yumurta kırılır ve bu yumurta burgerin etrafına sarılır. Yumurta-burger kombinasyonu daha sonra margarin, ketçap, Worcestershire sosu ve umami dolgulu Maggi çeşnisi gibi malzemelerle doldurulur.

4. Boston Burger

VIDEO: Turkey’s Infamous “WET” BURGER | Trying Islak Burgers in Istanbul
The Wild and Beyond

4. Boston Burger

Bu burgerde kalın bir köfte, mozzarella çubukları, kızarmış makarna ve peynir, soğan halkaları, patates kızartması, pastırma, Amerikan peyniri ve altın barbekü sosu var. E mutlaka deneyin dememize gerek yok herhalde...

5. Vada Pav burger

VIDEO: Istanbul Late Night Street Food | Turkish Soggy Burgers
Hungry Man Kitchen

5. Vada Pav burger

Bu burgerde köfteler, patates püresi, masala baharatları, yeşil biber ve çiğ doğranmış soğan karışımı kullanılarak oluşturulur. Köfteler fritöze daldırıldıktan sonra, çıtır çıtır kremalı altın kahverengi disk yumuşak bir çörek üzerine yerleştirilir ve acı biber, kişniş turşusu ve sarımsak turşusu ile sürülür.

6. Zombie burger

VIDEO: #islak #burger #turkish #istanbul with Jomon https://instagram.com/chefjomon?igshid=NzZhOTFlYzFmZQ==
cuoredicioccolato

6. Zombie burger

Bu hamburger raygun, Monterey jack peyniri, kızarmış jalapenos, karamelize soğan, pastırma, guacamole ve chipotle mayonez ile birlikte gelir. Burgeri ısırdığınız anda ise ağzınız taze kremalı guacamole patlamasıyla kaplanır. Tüm bunların ardından ise baharatlı mayonezin tadı damağınızda kalır.

7. Wu-Tang burger

VIDEO: Islak hamburger artık 7.5₺ | Sokak Lezzetleri #shorts | wet burger | Turkish street food
Lezzet Film

7. Wu-Tang burger

Bu hamburgerin sulu kuru yaş sığır köftesi, malzemelerini gururla taşır. Çedar peyniri, kimchi, tempura tatlı patates, Kewpie mayo ve Sriracha ile servis edilen bu burgerde tempura tatlı patatesi her lokmaya kremsi tatlı bir tatla dolu hassas bir çıtırtı verir.

8. Emmy burger

VIDEO: Islak burger 🍔
Adiyamanliyiyor

8. Emmy burger

Bu burgerde tonlarca farklı malzeme bulunmaz ama bunun hiç önemi de yoktur.  Çünkü kullanılan malzemeler mükemmel bir şekilde birleşir. Bu burgerde Dry-age sığır eti köftesi, sıcak çubuk kraker çörek üzerinde servis edilir ve karamelize soğan, Grafton çedar peyniri ve lezzetli bir tatlı ve baharatlı sır olan Emmy sosu da yanında gelir.

9. The DB burger

VIDEO: Best Street Food, Wet Burger Challenge | More Delicious and Cheaper Homemade Wet Burger Recipe
Refika'nın Mutfağı

9. The DB burger

Bu burger, kızarmış kısa kaburgalardan yapılır ve her lokma, damağınıza neredeyse inanılamayacak kadar destansı bir tat sunar. Burger köftesi daha sonra tıraşlanmış siyah yer mantarı ve bir parça parıldayan kaz ciğeri ile süslenir. Kısacası bu burger ölmeden önce mutlaka yenmelidir!

10. The Cheesy Todd burger

VIDEO: EVDE ISLAK HAMBURGER TARİFİ!!!
Hatay Sandık İçi

10. The Cheesy Todd burger

Çift köfteli bir lezzet olan bu burgerde köfteler Amerikan peyniri, marul, domates, kırmızı soğan ve turşu ile kaplanır. Bu saydıklarımız size sıradan gelebilir ancak hem üst hem de alt çörek, iki derin yağda kızartılmış pastırma-jalapeno makarna ve peynir diski olarak bulunur.

11. The Glazed One burger

VIDEO: Turkish street food, BEST in the WORLD?
Rhett and Claire

11. The Glazed One burger

Kendi başına bir Krispy Kreme çöreği yiyen herkes ne kadar tatlı olduklarını bilir. Bir de bunun mükemmel bir köfte ile birleştiğini düşünün. Pastırmalı çizburger gibi görünen bu hamburgerin eşsiz tadına mutlaka bakmalısınız!

12. I'm Your Huckleberry burger

VIDEO: [Subtitled] ✅ The Perfect Burger Buns Recipe from Chef Ferhat 🍔 How to Make Hamburger Buns At Home?
Yemek.com

12. I'm Your Huckleberry burger

Bu burger köftesi pastırma, roka, keçi peyniri, huckleberry hatch chili barbekü sosu ve kırmızı biberli mayonez ile kaplanıyor. Keçi peyniri, pastırma ve sığır etinin tuzlu zenginliğinin yanı sıra kusursuz bir keskinlik ve kremsilik veriyor ve ortaya unutamayacağınız bir lezzet çıkıyor.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

VIDEO: İŞTE O MEŞHUR LEZZET! 🤤 ANINDA BİTTİ 😱 | BOL SOSLU EV YAPIMI ISLAK HAMBURGER 💦🍔
Nefis Yemek Tarifleri
etiket
etiket
etiket

Sources


Article information

Author: Melinda Dennis

Last Updated: 1702074841

Views: 744

Rating: 4.8 / 5 (46 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Melinda Dennis

Birthday: 1949-12-16

Address: 90572 Louis Lakes, New Laurafurt, OH 37902

Phone: +3941091703026653

Job: Taxi Driver

Hobby: Tea Brewing, Horseback Riding, Puzzle Solving, Poker, Traveling, Photography, Drone Flying

Introduction: My name is Melinda Dennis, I am a Precious, Open, dazzling, audacious, proficient, spirited, frank person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.