header banner
Default

Kripto para kuru nasıl yükselir?


Table of Contents

    29 Eylül 2023, Cuma 10:14

         


    Kripto para piyasası birçok kişinin para kazanmak için girdiği bir sektördür. Kripto kurlarının dengesizliği ve değişkenliği dolayısıyla yatırımlar ve kripto alım satımı çok popüler hâle geldi. Kripto fiyatları günlük olarak değiştiğinden olabilecek en kısa sürede farklı alım satım stratejileri uygulayan insanlara para kazanma fırsatı verdiği için ve uzun vadede de gelecek vadeden varlıklara yatırım yapıp fiyatlarının artması beklenebileceğinden popüler bir alandır.

    Kripto para borsası canlı döngüler şeklinde var olur, ve bu şekilde de boğa ve ayı gibi trendler yaratır ve sürekli aşağı veya yukarı yönde hareket eder. 2022’nin ilkbaharında piyasa çökmeye başladı ve o yıl “kripto kışı” dönemi olmuş oldu. Şimdi, ayı piyasasının bazı karakteristik özellikleri şunlardır:

    kriptodan yüksek miktarda fonların çıkış yapması;
    kripto paralara olan talebin azalması;
    fiyatların düşmesi;
    karamsar yatırımcı beklentileri.

    Birçok insan “kripto tekrar çıkacak mı?” diye düşünüyor. Cevap ise “evet”. Boğa trendi her zaman ayı trendi sonrasında gelecektir. Sürekli de kripto piyasasında spekülatif alım satımlar, yeni projelerin çıkışı, talepte yükseliş ve fiyat çıkmalarıyla başlar.

    Yükselecek Kripto Paralar Nasıl Bulunur?

    Kripto para piyasasını iten ana faktör arz ve talep ilişkisidir. Bu da geleneksel piyasalar için geçerli olan ekonomi kanunlarının kripto piyasası için de geçerli olduğu anlamına gelir. Kriptoların fiyatı coinlerin aşırı alımı sırasında yükselir ve arz talepten yüksek olduğu zaman ise düşer.

    Kısacası, bir kripto paranın işlevselliği ve değerli bir teknolojisi bulunuyorsa insanlar almak isteyecek, bu da talebi yükseltecektir. Bu yüzden yatırımcıların inandığı bir proje bulduğunuza sizi en çok inandırması gereken şey yatırımcıların coinleri elinde tutması da denilebilir. Elinde coin tutan ve satmayan insanlar sınırlı bir arz yaratır. Yani talep arzı aştığı zaman da fiyat bu şekilde yükselmiş olur.

    Bu duruma şu etmenler etki eder:

    Medya ve haberler;
    Piyasada rekabet;
    Her coine özel teknolojiler ve amaçları;
    Yatırımcıların duyguları.

    Bazen kurları yükseltmek adına yatırımcılar kripto para alımı geniş çapta gerçekleştirir ve yapay bir talep yaratır. Buna piyasada “pump” yapmak denir. Tam tersi olarak da yatırımcılar yüksek miktarda satış gerçekleştirdiği zaman buna “dump” yapmak denir ve varlığa olan talebi, bu şekilde de fiyatı düşürürler.

    Kripto hakkında daha fazlasını öğrenmek için, kripto para platformu WhiteBIT’in bloguna bir göz atın.

     

    Sources


    Article information

    Author: Amber Curtis

    Last Updated: 1699269242

    Views: 1099

    Rating: 4.9 / 5 (44 voted)

    Reviews: 89% of readers found this page helpful

    Author information

    Name: Amber Curtis

    Birthday: 2015-07-30

    Address: 9148 Jonathan Views, East Jessica, IN 46826

    Phone: +3844114374997031

    Job: Surveyor

    Hobby: Animation, Bird Watching, Surfing, Singing, Metalworking, Astronomy, Painting

    Introduction: My name is Amber Curtis, I am a brilliant, vibrant, skilled, Determined, resolved, ingenious, venturesome person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.