header banner
Default

XRP-koersverwachting: SEC goedkeurt motie voor hogere behandeling van Ripple-rechtszaak, kan Ripple 0,1 euro waard worden?


Ripple (XRP) Koers Verwachting
XRP/USD prijsgrafiek – Bron: TradingView

De dieptepunten van afgelopen donderdag hebben de prijs van Ripple (XRP) sterk doen dalen, waardoor de koers een waarde bereikte van $0,476. Gelukkig heeft de prijs zich herstelt en wordt de token op dit moment verhandeld voor ruim 16% meer vergeleken met het dieptepunt van eerder deze week, namelijk op $0,505.

Door deze recente stijging is Ripple weer boven zijn 200 daily moving average (DMA) gestegen. Ook heeft de XRP koers het belangrijke psychologische niveau van $0,50 herwonnen, waardoor de cryptomunt kans maakt om binnenkort weer te stijgen. De op vier na grootste cryptocurrency op marktkapitalisatie handelt wel nog ongeveer 20% lager dan eerder deze week.

XRP drijft de XRP Ledger aan, dat meer dan tien jaar geleden door het Amerikaanse fintech-bedrijf, Ripple Labs, is gelanceerd. De daling van afgelopen donderdag komt door een algehele waardevermindering van de cryptocurrency markt, zoals ook bij Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) te zien was.

Een aantal dingen hebben ervoor gezorgd dat de gehele cryptomarkt flink gedaald is eerder deze week.

Ten eerste heeft de macro-economie zich slecht ontwikkeld in de afgelopen weken, omdat de waarde van Amerikaanse aandelen (in vergelijking met crypto in de afgelopen jaren) zijn gedaald. Dit komt doordat traders erop gokken dat de sterke Amerikaanse economie voor hogere rentetarieven zal zorgen op lange termijn. 

Hierdoor zijn de rendementen van langlopende Amerikaanse obligaties flink gestegen naar meerjarige hoogtepunten, terwijl de aandelenmarkt erg volatiel en bearish is. De liquiditeitsomstandigheden in augustus zijn tenslotte ook minder goed.

Dit alles heeft veel invloed op de algehele cryptomarkt, waardoor de waarde over het algemeen is gedaald. De daling onder de grote en belangrijke ondersteuningsniveaus van populaire cryptomunten, zoals Bitcoin en Ehtereum, hebben voor twijfel gezorgd in hun opwaartse trend. Het sentiment onder investeerders is daarom gedaald, waardoor de markt lichtelijk bearish is.

De bearish aandelenmarkt en de daardoor dalende cryptocurrency markt heeft ervoor gezorgd dat de XRP koers flink is gedaald. De waarde van een Ripple cryptomunt is bijna 50% lager in vergelijking met de hoogtepunten van eerder dit jaar, rond de $0,90.

Rechter Torres Helpt SEC met een Belangrijke Troef in de Rechtszaak Tegen Ripple

VIDEO: MOGELIJKE $XRP ETF IN AANTOCHT! Kan dit + de Ripple IPO & Rechtszaak Win de Prijs naar $50 Duwen?!!
Corné Marchand

Een andere factor die voor een dalende XRP munt hebben gezorgd, is de rechtszaak van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) tegen Ripple. Een Amerikaanse rechter, Analisa Torres, heeft de SEC een hele belangrijke troef gegeven in haar rechtszaak tegen de XRP munt van Ripple Labs.

Rechter Torres, die de rechtszaak voorzit, heeft het beroep van de SEC goedgekeurd. Hierdoor zal er een tussentijds beroep komen naar aanleiding van een belangrijke beslissing die de vrouwelijke rechter heeft genomen.

Eerder in juli heeft Torres namelijk besloten dat de elektronische/algoritmische verkoop van XRP tokens aan particuliere klanten via exchanges geen securities aanbieding waren, wat goed nieuws is voor Ripple.

Aan de andere kant heeft de rechter geoordeeld dat de verkopen van de cryptomunt wel in strijd waren met de Amerikaanse wetgeving rondom securities.

In december 2020 klaagde de Amerikaanse SEC Ripple aan, omdat ze volgens de opzichter ruim $1,3 miljard aan niet-geregistreerde effecten hadden verkocht in de vorm van het XRP-token.

Volgens advocaat John Deaton zou de goedkeuring van dit tussentijdse beroep door Torres ervoor kunnen zorgen dat de rechtszaak met nog eens 3-6 maanden verlengd wordt.

Ripple (XRP) Koers Verwachting – Wat is de Volgende Stap?

VIDEO: BREAKING: SEC JUST FILED AN APPEAL IN RIPPLE XRP CASE!!!!!!!!!!!!!!!!💥
DustyBC Crypto News

De plotselinge en flinke dalingen zorgden voor nieuwe dieptepunten van de XRP koers. Ten opzichte van de hoogtepunten van vorige maand is de waarde van Ripple gedaald onder de trendlijn van 2023.

Als de cryptomunt ook onder de 200DMA zakt, zal een terugval naar andere ondersteuningsniveaus niet raar zijn. Hierdor zou de prijs kunnen dalen naar nieuwe dieptepunten, zoals $0,45, $0,41, $0,35 en $0,30.

Ripple (XRP) Koers Verwachting
XRP/USD prijsgrafiek – Bron: TradingView

Zal XRP naar 1 Cent Dalen?

VIDEO: SEC-BEROEPBESLUIT?🔥 | RIPPLE (XRP) PRIJSVOORSPELLING & NIEUWS 2023
Cilinix Crypto

Als de koers van Ripple zou dalen naar 1 cent, betekent dit een flinke daling van 98% ten opzichte van de huidige prijsniveaus.

Een dergelijke daling is zeer onwaarschijnlijk, aangezien veel investeerders nog vertrouwen hebben in Ripple. Het is echter wel zo dat de XRP koers bearish is, omdat de aandelenmarkt en algehele cryptomarkt niet heel goed gaan en er op de korte termijn meer slecht nieuws aan zou kunnen komen.

Alhoewel het erop lijkt dat de cryptomarkt flink bearish is, valt dit nog redelijk mee. De meeste grote cryptomunten zijn nog steeds meer waard dan eerder dit jaar, waardoor het te vroeg is om een einde te maken aan de bullmarkt van 2023.

XRP Alternatieven om te Overwegen

VIDEO: MASSIVE BREAKING NEWS SEC'S BEROEP GEWEIGERD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!🚨 🚨 🚨 RIPPLE XRP!!!!!
Molt Media

Crypto investeerders die hun kansen willen spreiden om meer winst te bereiken, zouden een alternatieve investeringsstrategie kunnen toepassen met een hoger risico en een hogere beloning. Goede crypto projecten met zo’n risk/reward ratio zijn crypto presales.

Bij deze nieuwe crypto projecten kopen investeerders en traders tokens van startende crypto projecten, waardoor ze hun ontwikkeling financieren.

Crypto presale tokens worden bijna altijd erg goedkoop verkocht in vergelijking met al bekende cryptomunten. Hierdoor is er een grote kans op winst, waardoor er vele verhalen bekend zijn van vroege investeerders die mooie rendementen hebben behaald met het investeren in crypto presales.

Veel van deze projecten hebben professionele en fantastische teams die hun mooie missie willen behalen door het bouwen van een crypto applicatie of platform. 

Het team van Cryptonews besteedt veel tijd aan het onderzoeken van deze crypto presales. Crypto investeerders en traders zouden als ze vroeg investeren in deze projecten enorme winsten kunnen behalen.

De 15 beste crypto presales van 2023 hebben wij daarom in een handig overzicht gezet. Deze lijst wordt elke week bijgewerkt met analyses van de nieuwste crypto presales, dus neem regelmatig een kijkje.

Disclaimer: de sectie Industry Talk bevat inzichten van spelers uit de crypto-industrie en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van Cryptonews.com.

Vul je e-mailadres in om onze dagelijkse gratis nieuwsbrief te ontvangen

Lees in 3 minuten al het crypto nieuws van vandaag!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Sources


Article information

Author: Victoria Giles

Last Updated: 1704482881

Views: 1492

Rating: 3.6 / 5 (59 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Victoria Giles

Birthday: 2006-02-17

Address: 85517 Gross Isle, Lake Thomastown, ME 75784

Phone: +4649725197747612

Job: Carpenter

Hobby: Sailing, Camping, Table Tennis, Yoga, Rock Climbing, Fencing, Fishing

Introduction: My name is Victoria Giles, I am a dear, rich, transparent, forthright, persistent, Open, unwavering person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.